LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

ADVENTSTIDER

2017-11-29 | Handelsträdgården

På söndag är det första advent. Normalt dammar jag av samma gamla ljusstake och vecklar ut stjärnan som såg sitt första glödlampeljus julen -98. Inget fel i det, julen är en högtid då jag gärna lutar mig emot traditioner. Men i år har jag tänkt om lite, funderat på nya lösningar, försökt tänka utanför boxen. Det är inte lätt men roligt! Bl.a. har jag tänkt flytta elljusstaken, som alltid brukar stå i köksfönstret, till hallbyrån. Ett stort steg. Vi får se hur lyckat det blir…

Peppad av att tänka i nya banor, så här inför stundande advent, tänkte jag bjuda er på lite adventsinspiration! Det vanligaste pyntet man fixar med till advent är ljusstaken, stjärnan och kransen. Så håll till godo, förhoppningsvis lite nya idéer till fönstret, bordet, dörren, taket, väggen.

Ståtlig ljusstake på stativ kommer upp lite från bordet. Snygg som den är eller dekorerad med nypon och ris. Järnlådan och ljushållarna är, tillsammans med kuddmossa, en perfekt adventsljusstake. På ett vackert fat blir fyra blockljus ett elegant blickfång tillika adventsljusstake.

I år byter jag ut stjärnan i vardagsrumsfönstret mot levande ljus i ring. Dekorerad med eucalyptus blir den ljuvlig! Till smala, höga fönster passar det rektangulära ljushänget. Dessa är fina att ha kvar i fönstret året om, i december kan de bara dekoreras med blad, ris och bär för julig känsla. Fanérstjärnan är en favorit! Läcker både i fönstret och på dörren.

Älskade krans! Hängandes på dörren är kransen en klassiker, men varför inte variera den med att lägga den på en bricka eller hänga den ovan bordet.
Den rustika mosskransen på bordet är så fin. Enkel att dekorera med ljushållare eller som här med ljus i kopparljusstake. Mossan är fäst på en halmstomme. Den sirliga kransen som svävar över bordet (fäst med fiskelina i taket) är bunden på en kransstomme av tunt stål, vilket ger den ett nätt och lätt uttryck. Kransar behöver inte bindas på stommar. Mjuka grenar av gran kan varsamt formas till en krans. Naturligt och väldigt vackert tycker jag!
Hoppas ni fick lite inspiration inför adventsstöket denna kulna onsdag.

Ha en fin dag!
/Maria

Foto: Alexander Westergårdh

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0