LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Älskar sommarblommor

2014-05-31 | Blandat

I år har jag bestämt mig för att inte göra så avancerade sommarbloms planteringar. Utan mer enkla och solitära.  Som ni säkert läst tidigare så älskar jag Basilikan ’Yemenite’ som blommar hela sommaren med vackra violetta blommor som älskas av bin. Snötöreln planterade jag som en krans runt om, som också blommar tacksamt långt in på hösten. Den kan vara lite känslig för övervattning innan den etablerat sig. Var försiktiga till en början om ni väljer den. Båda sorterna älskar sol, men kan klara halva dagen skugga. ( Jag bara bytt ut det översta lagret jord och sedan gödslat upp den gamla med en säck kogödsel.)

10

I den stora skålen på framsidan valde jag den ljusblå blommande stjärnlobelian som ensam artist. Min syster brukar ha den i sina krukor och de brukar vara så fina. Hoppas den kommer att trivas även hos mig.

13

På pidestalerna står ett ekfat med en japansk blodlönn som nu är tre år gammal. Jag övervintrar den i ett kallt garage och den får inga vinterskador. Toppar med kogödsel på våren och sedan får den flytande gödsel under juni-juli. I det låga fatet växer gråtimjan som är en torktålig och solälskande perenn. Om jag kan hålla karaktären så tänker jag mig bara violetta, blå och vita blommor i krukorna i år. Med några få accenter av blodröda växter som alunrot och chokladblomma. Vi får se om jag kan motstå alla de andra annuellerna som stoltserar på Zetas årstidstorg.

Kram V

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0