LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Amaryllisens Dag den 19 november!

2021-11-19 | Jul, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Den 19 november är det Amaryllisens Dag! 

Det firar vi på Zetas, både i butiken och i webbshoppen med 10% rabatt på alla sorter inkl. amarylllis kassarna. ( Gäller endast den 19 november )

Fösta gången amaryllisen blev en inredningsdetalj var redan på 1800-talet. Idag är det en av de populäraste julblommorna.

Och nu har den till och med förärats en egen dag.

Om naturen får välja så blommar den efter jul och på våren. Men de amaryllisar vi köper nu inför jul är temperatur behandlade och är därför lurade att blomma till jul och nyår. Om man vill njuta amryllis länge så kan de med fördel ställas svalt på natten. Blir stängeln för lång brukar jag klippa av den och sätta i vas istället.

Jag tycker det är fint att samplantera olika sorter. I växthuset har jag planterat tre olika sorter i en stor gammal keramikskål.

På bilden synd den mörkt rosasttrimmiga ’Gervase’. Den fyllda heter  ’Elvas’ och den cremefärgade med svag limeton ’Magic Green’.

Jag har stuckit ner fröställningar av gillenia runt dem och bottnat skålen med jord och mossa.

Amaryllis ’Gervase’

Amaryllis ’Elvas’

Här ser ni ett urval av våra fina amaryllisar. De ger minst två-tre stänglar och vi skickar stora fina lökar direkt hem till dörren. Beställ här

/ Victoria

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0