LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

AMARYLLISINSPIRATION

2017-11-14 | Handelsträdgården

Jag gillar det enkla och rena. Är inte mycket för pynt och prydnadssaker. Julen hemma hos mig består i stort sett av ljus och jullökar. När det är dags att plantera amaryllis blir det samma gamla kruka, med, på sin höjd, mossa som dekoration. Lite trist kan tyckas…men jag tycker det är vackert. Det sägs att en ska utmana sig själv, eller hur? Därför har jag gett mig ut på nätet för att hitta inspiration till årets amaryllisplantering. Och vad är då bättre än att leta runt på Pinterest! Jag presenterar nedan tre olika stilar som jag tycker är spännande.

Jag ser en tydlig trend i att visa upp den vackra amaryllislöken precis som den är, utan att plantera den i jord eller sätta rötterna i vatten. En massa frågor väcks; hur blir växtsättet? Hur vattnas den? Jag blir nyfiken och sugen på att prova. Mitt lystmäte till det enkla och rena blir mättat, samtidigt som den här stilen känns väldigt rustik. Enkelt att arrangera på ett fat eller i ett trätråg tillsammans med kuddmossa, ljus och vackra knotiga grenar. Zetas fat ’Mönster’, järntallrik eller lerfat skulle passa bra till stilen.

Jag tar gärna en promenad ut i skogen eller trädgården för att leta vackra grenar, bär och kottar. Kanske är det min ”floristiska” sida som väcks till liv. Och just till jul tycker jag det passar som allra bäst att dekorera med det naturen har att bjuda på. Mossa och ris till en krans, som kräver mycket material, köper jag i handelsträdgården. Även här lockas jag av att använda lökarna rena där rötterna blir en del av dekorationen. Planterar jag i jord lägger jag lökarna lite slarvigt, som att jag slängt dem lite nonchalant i krukan. Den här naturliga ”looken” blir finast med patinerade krukor, som tex lerkrukan ’Sus’, ’Birgitte’ eller ’Rosenpotte’.

Sista collaget från Pinterest innehåller glas. Det har länge varit poppis att driva jullök i glas och jag tycker det är så snyggt! Jag tröttnar aldrig! Använd favoritvasen, kristallskålen eller varför inte syltburken. Ta vad du har och arrangera amaryllisen tillsammans med vackra stenar, mossa och kvistar. Sätt ihop till ett snyggt blickfång tillsammans med julrosor och hyacinter. Zetas sortiment av hyacintvaser är ljuvliga! Har du ingen passande vas för amaryllis kan glasvasen ’Carina’ passa.

Nu har jag fått en rejäl dos inspiration! Återkommer med rapport om vad det blev till slut.

Ha en fin dag!

/Maria

Bildkällor:
Collage 1: Krans Trätråg med ljus Högt fat Trätråg med amaryllis 
Collage 2: Väggkrans Patinerad kruka Amaryllis med nypon 
Collage 3: Vit amaryllis i vas Glasfat Grupp med glas

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0