LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Amerikanska irisar..ett spektakulärt skådespel

2019-08-14 | Lökar, Perenner

De amerikanska irisarna har alltid förtrollat mig. Vi importerar dem till Zetas från USA och med åren har glädjande nog fler fått upp ögonen för dessa spektakulära hybrider. Jag har två sorter i min trädgård. Iris ’Hello Darkness’ och en ny mörkt röd ’Red Master Peace’ som inte hunnit blomma ännu.

( Vi har inte lyckats får tag på ’Hello Darkness’ i år. Men likvärdig sort är Iris ’Men in Black’ Läs mer här. )

 

Den svarta irisen växer tillsammans med trebladspiran och perukbusken. Det är verkligen en oslagbart vacker komposition. Vi har flera olika svarta sorter på Zetas och i E-handeln. Klicka här. 

På Zetas växer Iris ’Before the Storm’ tillsammans med silvrig romersk malört vid vår entre. En tilltalande vacker komposition där svarta klockliljor och lila allium förhöjer skönheten på försommaren.

Läget måste vara väldränerat och soligt. Med åren har jag märkt att de mår bättre om det inte blir för torrt i jorden. Vattna medan den rotar sig, därefter vill den stå torrt. Lägg rhizomerna horisontalt i jorden och översidan ska anas ovan jord. De kan behöva ska delas vart fjärde år, annars avtar blomningen. Det kommer ni att märka. Vi har hört från våra kunder att de är härdiga i stort sett hela landet, bara de står tillräckligt väldränerat.

Ni hittar hela sortimentet här. 

En knoppande amerikansk iris. De är för övrigt mycket fina snittblommor också.

/ Victoria

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0