LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Äntligen får jag berätta!

2020-09-11 | Lökar, Victoria Skoglund

Det här inlägget är ett samarbete med Mathem.

Under sommaren har jag skapat en alldeles egen lökkollektion som nu endast finns exklusivt att beställa hos Mathem.se.

Jag har valt ut sorter som jag tycker mycket om och som jag odlat och provat själv i min privata trädgård.

Vi smygstartar i Stockholmsområdet och närort.  

Använd koden TULPAN100 så får ni 100 kronor i rabatt vid ett köp av mat och lökar för minst 700.- ( Gäller under hela september )

Tulpanen ’Copper Image’ är en av de vackraste tulpaner jag vet. Den liknar en fylld pion och kronbladen skiftar i olika aprikosa, koppar och körsbärsröda toner. En dröm för tulpanälskare! Även mycket fin och hållbar att plocka in i vas. Blir 40 cm hög i maj. Den kan vara svår att få tag på och är en attraktiv sort. Därför är jag extra glad att den nu finns hos Mathem. Den går att odla både i rabatt och i kruka. Odlingsråd finns på hemsidan. Klicka här. 

En annan mycket förtjusande sort är tulpanen ’Exotic Emperor’. Det är en fylld snövit tulpan med guld- och grönskimrande band på kronbladens utsida. Den blir 35-40 cm hög och blommar tidigt på tjocka stjälkar. Den blommar länge och är även mycket vacker att blanda med Narcissen ’Thalia’. Jag har planterat dem i ett stort ekfat, men går utmärkt både i rabatten och en mindre kruka. Fem stycken lökar är lagom till en kruka på 20-25 cm i diameter. Klicka här. 

Spansk klockhyacint är en lättodlad lökväxt som sprider sig och kommer tillbaka år från år. Trivs i lätt vandrande skugga. Gärna tillsammans med vita narcisser och vita tulpaner. Mina blommar under en uppstammad häggmispel och skimrar som ett blått hav i maj-juni. Rådjurssäker!

Klicka här

Jag kommer att berätta mer om de andra sorterna inom kort.

Använd koden TULPAN100 så får ni 100 kronor i rabatt vid ett köp av mat och lök för minst 700.- ( Gäller under hela september )

Klicka här för att komma till Mathem.se

/ Victoria

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0