Det här är ett betalt inlägg i samarbete med Lavazza
Trädgården är aldrig så vacker som efter ett silande fuktigt höstregn. Precis när solen tränger fram genom tunga moln och stänker guld över de sömniga växterna. Jag är precis som växterna när det blir kallare. Drar mig undan, förbereder kroppen för vintervila och antar ett blekare svagare yttre. Men mitt behov av att ha fint omkring mig tycks aldrig sina. Jag fyller korgar med glänsande höstlöv och lägger äpplen i stora skålar på terrassen. Både till fåglarna men också för mitt estetiska öga.
Jag plockar nypon från den stora vilda rosenbusken uppe vid brevlådorna och fyller mitt gamla krus.
Otaliga är äppelkakorna som bakas i köket och jag väljer kaffe med omsorg.
Lavazza tar ett stort ansvar för framtiden. ’Tierra for Planet’ ingår i deras premium sortiment. Namnet kommer från hållbarhetsprojektet som startade redan 2001. Där står jorden i fokus och arbetet med att kaffeproduktionen ska hålla många generationer framåt.
Tierra for Planet finns både som bryggkaffe och bönor. Smaken har en nyans av både mandel och choklad. Precis sådär mjukt och lent som jag vill att ett kaffe ska smaka. Jag är ytterst kräsen och smaken har naturligtvis stor betydelse när jag väljer kaffe.
En mycket glädjande nyhet är att mina favoritbönor nu finns som kapslar!!
Perfekt när man bara vill fixa en kopp på stående fot!
Kapslarna är gjorda i aluminium och återvinningsbara.
Den här äppelkakan har blivit en av mina mest bakade. Kanske beror det på att den är så saftig och kanske lite lätt kladdig av allt smör! Här kommer receptet!
3 dl vetemjöl
2 dl strösocker
200 g smör
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 äpplen
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull.
2) Blanda ägg och socker, du behöver inte vispa utan bara rör ihop. Ha i de torra ingredienserna och sist smöret.
3) Lägg bakplåtspapper i botten på en springform. Häll i smeten och lägg på de skivade äpplena. Tryck till äpplena lite innan gräddning.
4) Grädda i ca 25 minuter. Den ska vara lite lite kladdig i mitten när du känner med sticka. Pudra med florsocker uppepå. Servera med vaniljkräm eller vispgrädde med lite vaniljsocker i.
( Ibland brukar jag blanda i lite turkisk yoghurt för att få en lite syrligare smakbrytning på grädden.)
Önskar er en fortsatt fin helg / Victoria