LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Bakar jordgubbscheesecake och äter upp mig

2016-07-13 | Mat & Bak, Öland

När jag kommer ner till Öland så återfår jag min aptit. När arbetet hemmavid uppslukar mig och jag är stressad har jag ingen matlust. Men när jag börjar koppla av så kommer hungern som ett brev på posten. Vet att jag inte borde uppmuntra till att äta socker och andra godsaker. Men att äta kakor är min svaghet och att få stå i köket, läsa recept och baka är något njutbart.

Igår bakade jag en lättlagad favorit som passar soliga sommardagar. Hade dock inga passionsfrukter, men det gick bra att hoppa över dem. Garnerade tårtan med pelargonblad ( går att äta, men är inte goda ). Sommarmalva och rosenskära är inte ätbara så skippa att stoppa dem i munnen, men de är vackra till den rosa kakan.

Jordgubbscheesecake

Ingredienser

 10 bitar

Kladdkaksbotten:

  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg

Cheesecake fyllning:

  • 5 st passionsfrukter
  • 200 g philadelphiaost, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 st äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mosade jordgubbar

Garnering:

  • färska jordgubbar
  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.
  3. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.
  4. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften.
  5. Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos.
  6. Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.

Lycka till / V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0