LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Bästa äppeluppsamlaren!

2018-09-16 | Blandat, Gardena, Victoria Skoglund

Vilket otroligt äppelår!  Ett riktigt lyckoår!

Jag älskar äpplen och äter minst ett varje dag och de ska vara svenskodlade! Mina favoriter är Aroma, Cox Orange och Ingrid Marie. Hårda, krispiga och syrliga. Bara att rulla ett nyplockat äpple mellan händerna och låta huden parfymeras av äpplets doft ger mig skönrysningar.

På morgnarna äter jag havregrynsgröt med äppelmos. När jag åker hem från jobbet äter jag nästan alltid ett äpple i bilen för att stilla blodsockret innan middagen. Ibland när jag är sötsugen om kvällarna steker jag äppelklyftor i lite smör med kanel, honung och krossade kardemummakärnor och en klick grekisk yoghurt.

Jag vill tipsa om en ful men briljant och mycket effektiv pryl! Fruktsamlaren från Gardena rullas över äpplena och fångas upp på ett kick och hälls över i korgen genom hålet på änden. Jag sparar både min rygg och tid. När jag såg den första gången så förstod jag inte riktigt vad det var. Men nu har jag provat den flera gånger och vill verkligen rekommendera den. Tänker att det också kan vara en fin ’gåbortpresent’  till någon som har en stor äppelträdgård.

Jag har inte så mycket egna äpplen i min trädgård. Men med en sån här fruktsamlare får man direkt inträde till sina snälla grannar.

Nu ska här kokas kompott med vaniljstång och kardemumma och äppelkaka med havssalt. Jag ber att få återkomma med recept och bilder.

Detta inlägg är ett samarbete med Gardena. Klicka här för att se mått och andra detaljer, 

/ Victoria

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0