LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Bästa blå luktärten ’Charlies Angel’

2020-03-05 | Fröer, Victoria Skoglund, Zetas Kollektion, Zetas Trädgård

Bästa blå luktärten ’Charlies Angel’

I buketten från mitt växthus syns luktärtorna ‘Black Knight’, Charlies ‘Angel’ , ‘Blue Velvet’ och ‘White Frills’.

Vecka 12-14 är en bra tid för sådd inomhus. 

Fyll en plastkruka med hårt packad planteringsjord. Vattna igenom och lägg fröna på ytan och fyll sedan på med ny jord. Täck med plastfilm med hål eller ställ ner krukan i en plastpåse som hålls öppen. Ställ dem i ett ljust fönster. Helst inte i direkt sol.

Efter cirka 3-5 veckor brukar man kunna se de första bladen.  När plantorna blivit cirka 10-15 centimeter kan de ställas ut, men skyddas om tempen går under minus 3-4 grader.

 I maj kan de planteras ut på sin växtplats. Sätt dem lite djupare än de står i nuvarande kruka. Den bildar nya rötter längs stjälken. Gödselvattna med Zetas ekologiska växtnäring var tredje vecka. De behöver stöd, sol och djup jord..och mycket kärlek!

/ Lycka till

Blå luktärtor är bland det ljuvligaste jag vet. Jag har två favoriter: den ljusblå ‘Charlies Angel’ och den mörkt blå ‘Blue Velvet’. Båda sorterna får långa plockvänliga stjälkar och stark fin doft.

Luktärten ‘Charlies Angel’ ingår i Zetas vårkollektion

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0