LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Bästa grillen för pizzabakning

2021-06-13 | Inspiration, Mat & Bak, Privat trädgård, Victoria Skoglund

Det här inlägget är ett betalt samarbete med K-rauta

Jag skulle väl inte påstå att jag är någon grillmästare..men har varit väldigt nyfiken att kunna grädda mina egna pizzor på grillen efter att ha sett ett reportage i en mattidning. Vi hade planer på att bygga en riktig pizzaugn på Öland, men insåg att både tiden och ekonomin var lite för knapp. 

 Därför vill jag ge mina varmaste rekommendationer till den här grillen från K-rauta. Trodde inte att det kunde vara så enkelt att grilla pizzor på grillen. Det blev verkligen ett helt fantastiskt resultat!  Utan att överdriva så var det de godaste pizzor jag någonsin smakat och lagat.  

Nyckeln är förstås att använda bra ingredienser och en riktigt bra grill. Jag köpte degen hos min lokala pizzabagare och kokade en egen tomatsås. Hittade fantastiskt goda ekologiska tomater på torget. 

Vill också tipsa om en bra stekspade med långt skaft. Läs mer här. 

För två år sedan var jag på en matlagningskurs i Italien. Där fick jag lära mig att laga den godaste tomatsåsen som passar både pizza och pasta:

 

  • 7 finhackade tomater 
  • 0.5 dl tomatpuré 
  • 1 tsk  råsocker 
  • 0.5  tsk salt 
  • 0.5 tsk  torkad oregano
  • En bunt färsk basilika 
  • 1 st finhackad lök

 

Fräs löken lätt i olivolja. Tillsätt resterande ingredienser och låt allt koka ner så att den blir krämig. Cirka 20 minuter.

Sila och häll upp i en skål.  

Fyllning: Serranoskinka, marinerade kronärtskockor, mozzarella eller västerbottenost. Toppa med färsk basilika.

Garnera med en krasse eller zucciniblomma.

Tänd grilllen med kol och tändpapper.  

Det är viktigt att pizzastenen är riktigt varm innan du lägger på pizzorna och jag märkte att det gick betydligt lättare om jag pudrat lite mjöl över den innan pizzan läggs på.  

Låt grillen bli riktigt varm, runt 300 grader. Pizzorna blir härligt frasiga om den är riktigt het och det går snabbt, så passa noga. Cirka 5-7 minuter.  

Hemma grillade pizzor är njutning och lyxmat för mig!

Det går dessutom smidigt om man köper färdig deg och tomatsås i frysen. Perfekt om man får spontan besök och behöver fixa middagen snabbt. Fler tips om den perfekta grillkvällen finns här. 

Kolgrillen Cello Kamado 21 är en riktigt lyxgrill med flera funktioner. Läs mer här.  

Tänk på att rengöra pizzastenen varsamt. ( Ej i diskmaskinen. ) Det går bra att torka av den med en svamp och ljummet vatten. Klicka här för att se vilken pizzasten jag använder. 

 Önskar er en fortsatt fin vecka / Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0