LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Bästa pelargonen ’Caliente’

2019-10-01 | Blandat

Jag vill tipsa om en pelargon som faktiskt fortfarande blommar rikligt trots kyliga nätter. Den heter ’Caliente’ och är en korsning mellan zonale och hängpelargon. Den har blommat otroligt rikligt hela sommaren och klarar både regn och blåst. Den skräpar inte och du behöver heller inte plocka bort vissna blommor. Den är självrensande!

Här växer den i en stor kopparbalja i söderläge. Den planteras ut när nattfrosten är över i maj. Det finns inte plantor att köpa nu,men håll utkik  nästa vår. Den finns även med rosa blommor. Tror den heter ’Caliente Pink’.

Jag har även planterat dem i järngrytan på terrasstrappan.

Jag tycker om när man upprepar vissa växter i trädgården. Därför valde jag att ha röda sommarblommor i många av mina krukor i år.

Jag ska prova att övervintra pelargonerna som växer i järnkorgarna.

Jag har ett frostfritt pumprum där jag tänker ställa in dem. Ber att få återkomma i vår om de klarat sig eller inte.

Palettbladen tänker jag ta till Zetas för övervintring. Jag har inte plats hemmavid.

/ Victoria

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0