LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

BIND EN VINTERKRANS

2017-12-05 | Handelsträdgården

Jag har bundit många kransar i mitt liv. Under åren som florist blev det säkert några hundra. Jag band kransar till alla tillfällen och högtider; skolavslutningar, midsommar, allhelgona, lucia, jul. När det skulle firas födelsedag och när någon skulle ta ett sista farväl.

Kransen har ett starkt symboliskt värde. Den symboliserar bl.a. evigt liv och solens gång på himlavalvet. Under antiken var kransen en symbol för makt och ära och lagerkransar gavs till duktiga idrottsmän och krigshjältar.
Med tanke på kransens långa historia (kransar förekommer t.ex. på målningar i pyramiderna) så är den säkert ett av de äldsta binderiarbetena.

Jag binder alltid en krans till jul, den traditionen har jag fortfarande med mig trots att jag, efter många jular, var mer än trött på allt vad kransar hette. Idag tänkte jag dela med mig av hur jag gör när jag binder en krans. Se den fina filmen som min kollega Alexander och jag gjorde en kulen eftermiddag i november.


Om du önskar mer inspiration till kransen tycker jag du ska läsa miniintervjun med min kollega Erica. Hon berättar om kranstrender och personliga favoriter och ger handfasta råd och bra tips på material och stil. Läs här.

Stort lycka till med din krans!

Ha en fin dag,

/Maria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0