LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Blå rabatt med silvrigt inslag

2014-07-01 | Blandat

Tidigt i våras såg den här rabatten riktigt skör ut. Det såg ut som både den rödbladiga salvian och lavendeln fått vinterskador. Jag har planterat den härdigaste Lavendeln som heter ’Dwarf Blue’ så jag blev förvånad att den såg så torr ut. Men tror att jorden är lite för kompakt och inte så väldränerad som den önskar bo i.  Men efter en del beskärning och toppdressing med kogödsel har de tagit sig bra.

_DSC8813

Tycker att den blå revsugan Ajuga reptans ’Braunhetz’ blev extra dekorativ när den fick krypa ut över de gamla gatstenarna. Jag har skrivit det förut, men Salvia ’Caradonna’ är en fantastiskt ståtlig och långblommande perenn. De silverfärgade buskarna heter Havtorn Hippophae rhamnoides ’Hikul’ och är en lågvuxen sort som jag formklipper två gånger om året i april och augusti.

Salvia Caradonna

Kram V.

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0