LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

BLODÖRT

2014-03-20 | Blandat

Jag vill tipsa er om en fantastisk perenn som jag tror för många inte är så känd. Blodörten Sanguinaria canadensis ’Multiplex’ blommar tidigt på våren med kritvita blommor som liknar en bukett näckrosor. I april-maj öppnar hon sina blommor och de grådaggiga bladen omsluter stjälkarna. Hon trivs i halvskuggigt läge i mullrik jord med lågt ph och god tillgång på vårfukt. På Zetas växer hon vid vår entre och vi får hundratals med frågor när hon blommar om denna förunderligt vackra växt. Sprider sig långsamt till ett litet bestånd. En växt som också passar fint i lunden. Härdig i större delar av Sverige om den får växa i ett väldränerat läge. Det brukar finnas ett begränsat antal i handeln så häng på låset om ni vill ha henne!

blodort-victoria-skoglund-blogg

/ V

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0