LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Borstnejlikor livar alltid upp

2019-04-07 | Min trädgård, Perenner, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Borstnejlikor räknas som två-åringar. De som säljs i plantskolorna är inne på sitt andra år och bildar knopp och blommor samma år. Mina borstnejlikor har fröat av sig och jag räknar dem numer som perenner. På bilden nedanför växer de i min kökslådor som en färgglad äng. Den mörkt röda heter Dianthus barbatus ’Soothy’ och den har jag även planterat i rabatten tillsammans med blodaxet och kantnepeten.

Jag tycker de trivs bäst i en rabatt då de kan bli lite yviga i sitt växtsätt. Vill man ha dem i kruka skulle jag samplantera med tex, en lågvuxen rosenskära som stöd.

Borstnejlikor hittar ni här.

Dofterna från en bukett med bortsnejlikor är oemotståndlig och jag plockar ofta in buketter till mitt gröna krus.

För mig har den ett högt odlingsvärde då den ger mycket pollen och nektar till honungsbiet. En viktig aspekt då bibestånden minskar kraftigt år från år. Jag tycker det är högst angeläget att alla som odlar bidrar med minst tre bivänliga växter i sin trädgård.

Vi har fått hem fina plantor av både de blandade färgerna , men också av den åtråvärda mörkt röda borstnejlikan ’Soothy’. Klicka här.

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0