LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Cyklamen i höstfönstret

2014-10-14 | Krukväxter

Jag är egentligen ingen krukväxtälskare. Men nu på hösten saknar jag det gröna livet och behöver fylla på med lite extra. Det är något speciellt med cyklamen. Jag minns att min mamma alltid hade vita storblommiga cyklamen i vita walldemarsuddekrukor. De doftade alltid så gott när vi satt och drack te på morgnarna i köket. Jag tycker mycket om krukväxter som väcker mina minnen och som doftar.

Cyklamen Zetas Trädgård

Cyklamen vill ha en jämn tillförsel av vatten, ca 1/2 – 1 dl per dag. Mjukt vatten eller regnvatten är särskilt bra och allra bäst är om den får vattnet underifrån. Tillför en svag dos med näring en gång i veckan under hösten.Gör uppehåll under vintern och återuppta gödslingen i februari-mars. ( En gammal kvinna som är kund på Zetas berättade att hon lade två isbitar på ett fat och lät cyklamen ta upp den mängden smält vatten två gånger i veckan )

Cyklamen ska stå ljust. Vid för varm placering kan den bli ’svampig’ Den trivs utmärkt på svala platser samt inglasade balkonger och uterum. Den klarar temperaturer ned mot 0°C. Så jag har även en liten järnkorg med småblommiga röda tillsammans med murgröna på terassbordet utomhus.

Cyklamen

På Zetas har vi massor av cyklamen på ett bord inne i butiken.

Cyklamen Zetas Trädgård

När vi var på Öland för ett par veckor sedan hade jag med mig ett par plantor av den småblommiga sorten.

Cyklamen

Planterade dem i en rostig järnkruka i verandafönstret. Det var magiskt vackert när morgonsolen silade igenom sina strålar genom de gamla fönsterrutorna. Jag hoppas att ni doppar näsan i cyklamens undersköna blomma och köper med några stycken hem. Det är verkligen en krukväxt som borde lyftas fram. Blanda flera sorter och färger i fönstret och hösten är räddad!

Kram V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0