LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Dahlia ’Wine eyed Jill’

2019-02-15 | Dahlia

Kommer ni ihåg dahlian jag visade er i somras från Öland?

En alldeles bedårande dahlia med med täta aprikosrosa kronblad som skiftar i vinrött. Den heter ’Wine eyed Jill’ och jag tror det är en av de finaste jag någonsin haft. Stjälkarna är mörka och blir en fin kontrast mot de pastellfärgade blommorna.

Blir inte så hög, och växte utan stöd i en stor plastkruka som jag ställde ner i en korg.

Dahliorna som jag odlar på Öland får lite ojämn vattning och inte riktigt den omsorg de behöver. Men måste ändå säga att trots min bristande närvaro ändå klarat sig bra. Sommaren var ju extremt varm och en del blad torkade trots vattning. Mitt tips är att skugga dem med en tunn fiberduk riktigt varma och soliga dagar. Växter blir stressade av heta dagar och ohyran kan då komma som ett brev på posten.

 Ser ni angrepp av bladlöss kan ni prova att spola av stjälkar och blad med en kraftig vattenstråle. Hjälper det inte brukar jag spraya dem med såpa, rödsprit och vatten. ( ej i solsken ).  Nästa år ska jag samplantera den med jätteverbena ’Lollipop’. Den blir inte lika hög som Verbena bonariense. Tror det kommer att bli en fin kombination med svävande små violetta blommor mot de bollformade dahliorna. Dahlia ’Wine eyed Jill’ har varit populär i vår webbshop och vi har i dagsläget ett begränsat lager, men på måndag den 18/2 får vi en ny leverans färska dahliarötter.

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0