LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Dahlia ’Wine eyed Jill’

2018-07-26 | Dahlia, Odla i kruka, Öland, Sommarblommor, Victoria Skoglund

Nu har denna ljuvliga dahlia slagit ut. Jag upptäckte den hos ’Floretflower’ på Instagram och blev förälskad i den aprikosa färgen. Måste nog säga att den är ännu vackrare i verkligheten. Den heter ’Wine eyed Jill’ och är en Pompom dahlia som blir cirka en meter hög.

Blommorna är bollformade med platt ovansida. Stjälkarna är långa vilket gör att de perfekta till snitt. Stjälkarna är mörka och ger en fin kontrast till de lekfulla blommorna.

Jag tycker skiftningarna mellan de aprikosa och rosa tonerna är perfektion med ett vinrött inre. Jag tycker man ska ta sig tid att betrakta dahlior. De bjuder på skönhet utöver det vanliga.

Som ni ser på bilden är mina plantor inte särskilt kraftiga. Men det beror på att jag inte var på plats här på Öland när de skulle toppas. Gödslingen har det även varit lite si sådär med. Samt ojämn bevattning..Men vad gör väl det. De blommar och jag njuter av dem i det guldiga motljuset om kvällarna.

Jag gödslar mina dahlior och sommarblommor med Zetas eget gödsel som ni hittar här. 

Detta är en sort ni ska skriva upp på önskelistan till våren. Mycket fin tycker jag!

/ Victoria

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0