LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Det kanske blev för många krukor i år..

2018-08-02 | Inspiration, Odla i kruka, Terrassen, Victoria Skoglund

Man kan väl konstatera att jag inte har några som helst gränser när det gäller att odla i kruka. I år blev det fler än någonsin. Men jag tycker det är så roligt och det blir så fint. Och visst vattnar jag..flera timmar i veckan. Gödslar, beskär och rensar. Men ett kärt arbete..det är det!

Tänkte jag skulle visa er några bilder från terrassen som jag tog häromkvällen.

 

I järnlådorna växer Basilika ’Yemenite och rödbladig fläder. ( Igår fick vi hem fina plantor på Zetas.) Den blommar långt in på hösten och är ett fin växt att sätta nu om era växter torkat bort i sommar. I det stora ekfatet växer fliksumak. De gröna spetsiga bladen bakom järngrytan är doftliljor som strax kommer att slå ut.

I korgen växer ’Plättar i luften’. På det runda bordet har jag samlat olika örter såsom mynta, basilika och kryddsalvia.

I de stora skålarna på bordet växer blyblomma och heliotrop.

Jag har olika slags rottingstolar. Både i äkta rotting och konstrotting. Men kvaliten är så bra att det inte går att se skillnad. Just nu har vi kampanj på fåtöljerna på Zetas. Halva priset! Klicka här. 

 

I den stora kopparbyttan har jag planterat chokladskära. Det är också en växt som blommar länge om hösten. Jättefin att samplantera med mörkröda palettblad. Det brukar finnas att få tag på i augusti. Vi har plantor på Zetas i allafall. Tänk på att chokladskäran är känslig för övervattning. Prova att låta den torka ut lätt mellan vattningarna.

Det var länge sedan jag odlade narcisstobak ( ettårig ). Men i år valde jag den till vår entre i en stor ekbytta. Doftar ljuvligt och starkt om kvällarna.

Rosenskäran klippte jag ner innan vi åkte till Öland. Den har bildat nya knoppar och blommar snart i ett nytt flor. Jag gödslar även alla mina krukor under augusti med Zetas eget gödsel så att de orkar fortsätta blomma in i september och oktober. Gödsling är ganska avgörande om man odlar i kruka för att de ska bilda nya knoppar och klorofyllstinna blad. Klicka här. 

Sigge vilar på sin solsäng om kvällarna. Båda katterna är besvärade av hettan. Vi brukar lägga blöta urvridna handdukar på dem när värmen är som värst. De brukar piggna till och äta en bit mat efteråt.

/ Victoria

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0