LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Doftande vit pion

2014-07-02 | Blandat

Jag måste bara få visa bilder när min vita luktpion precis håller på att slå ut. Den här sorten  Paeonia ’White Wings’ är egentligen min fars favorit, men jag är nog på väg att lägga den bland mina också. Den blommar med stora vita enkla sidenskimrande blommor. Ganska svag doft, men fräsch som påminner lite om en mix mellan liljekonvalj och citrus.

Paeonia White wings

Knopparna har en svag nyans av röda strimmor som förhöjer skönhetsvärdet än mer. Kan nästan tycka att knopparna är vackrare än blomman. Kanske är det förväntningarna och drömmarna som förstärker pionens skönhet. Vi fick hem fantastiska exemplar på Zetas häromdagen. Kraftiga plantor i både knopp och blom. Har ni vägarna förbi så ta en tur upp bland pionborden.

Paeonia White Wings

Ikväll ska jag ha tjejmiddag så nu får jag sätta lite fart med mat och dukningsbestyr.. och änligen lyser solen!  Kanske vi får njuta ett glas vin i solnedgång.

Kram V.

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0