När äldsta sonen bestämde sig för att bli vegetarian så har jag fått tänka om lite grann i köket. Vi har alltid ätit mycket grönt, men tycker ibland att det är svårt att hitta på något nytt. Jag provade därför att beställa en vegetarisk kasse från Ecoviva. Blev glatt överraskad då den innehöll mycket fina ekologiska grönsaker som morötter, aubergine, avocado och tomater. Jag är rätt kräsen eftersom vi i stort sätt är självförsörjande genom vår köksträdgård. Men just nu finns det inget att skörda.
Det fanns också ett bifogat receptblad med och vi har lagat flera av de föreslagna rätterna som smakade jättebra, med nya kryddningar och ingredienser.
En eftermiddag i solen med ett glas svalt rose och wokade grönsaker..kan inte bli bättre.
Vi fräste lök, paprika och vitlök i pannan. Blandade till en sallad med hackade tomater och svarta böner,pressade på citron och droppade på olivolja. En dipp av turkisk yoghurt, mosad fårost och honung, salt och peppar. Allting lindades in i ett tortillabröd. Johan stekte några kycklingbröst till sig själv som marinerats i chili, olivolja,vitlök och soya. Jättegott och enkelt!
Ikväll ska vi prova chilikryddade cashewbiffar.
Trevlig helg / V