LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Ecoviva matkasse

2014-05-03 | Blandat

När äldsta sonen bestämde sig för att bli vegetarian så har jag fått tänka om lite grann i köket. Vi har alltid ätit mycket grönt, men tycker ibland att det är svårt att hitta på något nytt. Jag provade därför att beställa en vegetarisk kasse från Ecoviva.  Blev glatt överraskad då den innehöll mycket fina ekologiska grönsaker som morötter, aubergine, avocado och tomater. Jag är rätt kräsen eftersom vi i stort sätt är självförsörjande genom vår köksträdgård. Men just nu finns det inget att skörda.

Sen kväll på verandan  I  Victoria Skoglund

Det fanns också ett bifogat receptblad med och vi har lagat flera av de föreslagna rätterna som smakade jättebra, med nya kryddningar och ingredienser.

Sen kväll på verandan  I  Victoria Skoglund Sen kväll på verandan  I  Victoria Skoglund

En eftermiddag i solen med ett glas svalt rose och wokade grönsaker..kan inte bli bättre.

Sen kväll på verandan  I  Victoria Skoglund Sen kväll på verandan  I  Victoria Skoglund

Vi fräste lök, paprika och vitlök i pannan. Blandade till en sallad med hackade tomater och svarta böner,pressade på citron och droppade på olivolja. En dipp av turkisk yoghurt, mosad fårost och honung, salt och peppar. Allting lindades in i ett tortillabröd. Johan stekte några kycklingbröst till sig själv som marinerats i chili, olivolja,vitlök och soya.  Jättegott och enkelt!

Ikväll ska vi prova chilikryddade cashewbiffar.

Trevlig helg / V

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0