LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Efterlängtade blomsterlökar

2018-08-21 | Handelsträdgården

Nu har äntligen första sändningen med blomsterlök kommit till Zetas! En trädgårdsmästares smågodis! Det finns så mycket vackert att välja bland och jag vill ha dem allihopa.
Jag plockar bland gamla favoriter och spännande nyheter. Funderar på kombinationer och antecknar ner sorter som passar bra ihop. Jag vill ha en lång och utdragen vår där det börjar blomma i februari, mars för att sedan fortsätta in i juni. Lökarnas blom ska avlösa varandra och även överlappa med snygga färgkombinationer.

Några skönheter som verkligen väcker mitt intresse är några tulpaner som också är nyheter för i år. Alla dubbla och förföriskt läckra!

– Tulpan ’Margarita’, en mörkt rosa, tidig fylld tulpan med generös blomform. Blommar i maj och blir ca 50 cm hög.
– Tulpan ’Foxtrot’, en doftande fylld tulpan med rosenlika kalkblad i rosaskiftande nyanser och gul botten. Bladen har en dämpat grön nyans. Blommar i maj och blir ca 35 cm hög.
– Tulpan ’Foxy Foxtrot’, en tulpan med vackert skimrande skiftningar från orange till pastellröda toner. Blommar i april-maj och blir ca 30-35 cm hög.
– Tulpan ’Negrita Double’, en dubbelblommande tulpan med intagande mörkt lila kronblad. Denna pionliknande skönhet blommor sent på våren och bidrar alltså till att förlänga tulpansäsongen. Blir ca 40 cm hög.
– Tulpan ’Danceline’, en iögonfallande tulpan med lång blomningstid. Medan blommorna ännu är stängda visar de yttre kronbladen upp sin gröna färg, för att sedan öppna sig och avslöja ett inre med mörkrosa måleriska ränder på snövita kronblad. Blommar i april-maj och blir 35-40 cm hög.
– Tulpan ’Sensual Touch’, En franstulpan med fyllda blommor i skimrande nyanser mellan gult och orange. Blommor i maj och blir ca 45 cm hög.

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0