LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

En dag på Djurgården

2014-05-20 | Blandat

Förra veckan var jag på besök hos trädgårdsmästarinnan Marina Rydberg på Walldemarsudde. Hon har skrivit en bok om sin arbetsplats. Jag har inte hunnit läsa den ännu. Men med hennes kompetens och erfarenhet så kan den inte bli annat än fantastisk.

besok-på-djurgarden-victoria-skoglund-2 besok-på-djurgarden-victoria-skoglund-3

Det var ljuvligt vackert därute bland blommande narcisser och tulpaner. Varje gång jag lämnar min egen arbetsplats så får jag luft under vingarna. Så viktigt att ta sig tid att besöka andra trädgårdar och få ny inspiration.

besok-på-djurgarden-victoria-skoglund-4

Jag och mamma hann även med ett kort besök på Rosendals Trädgård. Så härligt med vårens färger och det nyutsprungna gröna. Tulpanen Princess Irene är en helt förtjusande sort med sina plommonfärgade stjälkar och orangefärgade kronblad.

besok-på-djurgarden-victoria-skoglund-6

Deras självplock av tulpaner är inbjudande och mycket frestande. Men jag öppnade plånboken i brödboden istället och köpte ett surdegsbröd som jag åt upp samma kväll med vispat smör och salt.

besok-på-djurgarden-victoria-skoglund-5

I fönstret till plantboden hade de ställt upp en massa glasvaser med sirligt blommande kvistar. Så bedårande vackert mot de fuktiga glasen.

Kram V.

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0