LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

En rosa vidjehortensia man lätt blir kär i..

2019-08-02 | Min trädgård, Privat trädgård, Växter

Jag har skrivit om den här vidjehortensian förut, men den tål att lyftas igen. Nu på sitt fjärde år i trädgården är den makalöst vacker. Jag älskar den ljust rosa färgen som skiftar vartefter den slår ut i olika nyanser. Sorten heter Hydrangea arborescens ’Invincibelle’ ( ibland känd som ’Pink Annabelle’. )och har det där lite yviga och inte så kompakta växtsättet som många hortensior har.

Den växer i sol till halvskugga hos mig i näringsrik jord. Ej för torrt. Det sägs att den vill ha något sur jord, så jag har grävt ner lite av bokashikomposten runt den varje vår. Den blommar på årsskotten och kan toppar den bara lite varje vår, då den knappt har några frysskador.  Sägs klara zon 3 ( 4 ).

Hos mig är den cirka 1.20 cm hög och börjar blomma i juli till slutet av september. I år ska jag prova att plocka in en del kvistar och torka. Tror de kan bli fina i höstens buketter. Även den vita vidjehortensian ’Annabelle’ som jag talade om på Tv4 i våras rekommenderar jag mer än gärna. . Läs mer här. 

Igår plockade jag en bukett med vidjehortensia, chokladblommor, röd fingerört och perukbuskens rufsiga blommor.

Ni kan beställa buskar som är ( cirka en meter höga och kraftiga fina exemplar ) eller komma in på Zetas busk och trädavdelning.

Klicka här.

Viktigt att ni väljer hemleverans i webbshoppen så inte växterna ligger för länge i paketet. Frakten är densamma och självkostnadspris 199.- och kommer då direkt hem till er dörr. 

Min favoriträtt just nu är nyplockade halverade tomater, chevreost, hallon ( går bra med tomater också ) och korianderblommor. ( De vita som syns på bild.) Olivolja och en god lagrad balsamvinäger. Den viktiga kryddan här är just korianderblomman..låter kanske konstigt, men det är liksom den som gör hela salladen. Krasseblommorna är bara till för dekoration. Jag åt den här salladen på en takrestaurang Stedsan  i Köpenhamn en gång och älskar den,

/ Victoria

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0