LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

En sexig tulpan ’Ronaldo’

2014-09-11 | Blandat

Förra hösten satte jag en helt fantastiskt vacker lite sexig tulpan, Tulipa ’Ronaldo’ intill den rödbladiga perukbusken Cotinus ’Grace’. I knoppstadiet var den mörkt skimrande röd och när den slog ut övergick kronbladen i en mörkt vinröd färg som nästan tog andan ur mig. Den blommar i april och blir ca, 50 cm hög. En av de vackraste mörka tulpaner som finns! 

Tulipa 'Ronaldo'

Jag tycker det är finast om man sätter ett gäng lökar på minst tio stycken. Ett mellanrum mellan lökarna på tolv centimeter brukar vara lagom. En bra tumregel är att jorddjupet ska vara tre gånger lökens storlek. Strö och blanda gärna i lite benmjöl i jorden.

Tulpan Ronaldo

Tulipa ’Ronaldo’ ingår i Zetas egen lökkollektion. Ett sortiment utvalda odlingsvärda sorter som vi tycker mycket om.

Zetas Lökkollektion

Kram V.

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0