LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Exklusiva pioner på Zetas

2019-10-19 | Blandat, Perenner

I veckan fick vi en liten leverans av riktiga rariteter. Ni undrar kanske varför vi tar hem pionrötter så sent på hösten? Men bästa tiden att plantera pioner är på hösten om man följer Svenska pionsällskapets odlingsråd. Vår långa erfarenhet visar också att pionrötterna mår bäst av att komma i jorden nu. Så länge det går att gräva och inte är någon tjäle i marken.

Viktigt är att växtplatsen är noga förberedd. Gräv en grop som är cirka 40X40 cm. Bottna med kogödsel eller kompost. Fyll på med jord och lägg därefter pionroten grunt, strax under jordytan. Jag vattnar därefter med Zetas jordmikrober som vitaliserar jorden. Här kommer en sort som en nära vän och tillika pionexpert säger att jag bara måste ha.

Luktpionen, Paeonia ’Myrtle Gentry’ är en av de mest väldoftande pioner som finns.

Den påminner om en fluffig marängbakelse. Kronbladen skiftar i sidenrosa som övergår i vitt när den börjar blomma över. Stadiga gröna stjälkar som gör att den också är mycket lämplig som snittblomma. Den är mycket vanlig i brudbuketter. Både för sin underbara doft och hållbara blommor.

Rötterna vi säljer har minst tre-fem ögon.

Ni hittar den här. 

De exklusiva pionrötterna är svåra att få tag på och därför tar de snabbt slut då vårt lager är ytterst begränsat.

/ Victoria

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0