LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Fikonträd och glas på terrassen

2016-07-07 | Terrassen

Nu börjar vår terrass se riktigt exotisk ut. De fleråriga träden har tagit tid på sig efter den knepiga vårvintern. Tyvärr så var vi tvungna att ta bort en av fliksumakarna som inte orkade vegetera efter köldskadorna.

Fikonträdet har stått i ett kallt garage hela vintern. Mörkt med några minusgrader. Inlindad i bubbelplast. Jag trodde det också hade frusit, men sedan började den långsamt slå ut sina blad.

fikontrad

Nu är det frodigt och grönt i kronan. Som undervegetation har jag planterat krukväxten Adiantum. Den tål dock inte det soliga läget så jag har flyttat in ekfatet i skuggan under pergolan. Jag räknar den som en ettårig växt då den inte klarar sig i vårt garage. Men man kan ju givetvis övervintra den som en vanlig krukväxt om man har plats inomhus.

Läs mer om växter för skuggigt läge här.

729

På det långa terrassbordet har jag ställt ut olika glasflaskor och glasburkar. En del har jag flytväxter i och en del ställer jag blockljus i om kvällarna.  ( Vi säljer glasburkarna på Zetas.)

terrassbord

Under pergolataket har vi hängt vassmattor för att få en mer intim och mysigare känsla.

tulpantrad

Rottingfåtöljerna har vi sålt på Zetas, men vet att de varit svåra att få tag på i år. I ekfatet växer nu ett tulpanträd istället för den borttagna fliksumaken.

Läs mer om övervintring här.

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0