LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Fikonträd och gamla skåp

2014-03-28 | Blandat

På Zetas är vi full gång och packar upp nya vackra ting varje dag. Vi har fått hem mycket vackra skåp, gröna keramik krukor från Sturehofs krukmakeri. Roliga gallerlampor från Paris och korgar som vi har gjort om till lampskärmar.

Zetas Trädgård  I  Victoria Skoglund Zetas Trädgård  I  Victoria Skoglund

Gamla stolar från landsbygden i Frankrike. Erica har handplockat stora fina myrtenträd med flätade stammar. Myrten är en av de krukväxter jag älskar mest. Min mamma hade sin brudkrona bunden av myrtenkvistar när hon gifte sig. Idag hade Erica även hittat ljuvliga små träd av timjan rosmarin.

Zetas Trädgård  I  Victoria Skoglund

Fikonträd är en av våra mest populära växter i butiken. Ställ gärna ut dem på sommaren i ett soligt skyddat läge. Vill man få dem att övervintra i ett växthus eller orangeri bör man välja sorter som ’Desert King’ eller ’Precoce de Dalmatie’. De kommer hem i slutet av april till vår bäravdelning. Omärkta fikonträd har ofta sämre härdighet och sätter inte lika lätt frukt som de andra. Men vill man bara ha dem för skönhets skull så är de helt perfekta.

 

Trevlig helg / V

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0