LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Flerårig luktärt

2014-07-15 | Blandat

Rosenvialen Lathyrus grandiflorus är en perfekt växt för sommarstället. Den tål torka, växer vild och ostyrigt utan märkbar skötsel. Här på Öland har jag planterat den intill en faluröd vägg och den klättrar tillsammans med klängrosen ’New Dawn’. Varje vår klipper jag ner de torra stänglarna/rankorna och den kommer flitigt på nytt varenda år. Den finns i flera färger. För en vecka sedan planterade jag den vitblommiga sorten ’White Pearl’ hemmavid som ska få klättra över ett staket.

Rosenvial

Jag plockar in blommor varje dag och då bildas snabbt nya knoppar under hela sommaren. Tyvärr så saknas den karaktäristiska luktärts doften ,men jag njuter av blommornas söta uttryck. Den fyller min glasveranda med ett romantiskt skimmer.

Rosenvial

Visst är det en helt ljuvlig blomma? ( den är vad jag läst mig till också mycket härdig ).

Kram V.

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0