LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Gammaldags narciss med stark doft

2020-09-03 | Lökar, Victoria Skoglund

Sent våras slog äntligen den mycket starkt doftande narcissen ut!
Narcissus ’Albus Plenus Odoratus’ är en ljuvlig gammal sort som blommar sent på våren. Först i maj slår den ut sina fyllda sidenvita kronblad. Jag satte lökarna för två år sedan, men första våren torkade knopparna in. Vet inte vad det berodde på. Möjligtvis att det var en regnfattig vår, då jag märkt att lökarna gillar mer fuktig jord än för torr.
Men i vilket fall som helst var den värd att vänta på.
Narcissus ’Albus odoratus Plenus’ kan beställas här. 
Jag tycker inte den är lämplig för kruka, utan den ska sättas direkt i trädgården / rabatt.
Narcisser ska planteras tidigt på hösten, med fördel i en väldränerad och lätt fuktig jord, cirka 15 cm under jorden. När bladverket sticker upp på våren är det bra att strö på lite benmjöl eller Zetas bästa gödsel som extra näring. Narcisser är mer toleranta mot dålig och blöt jord än andra lökväxter och kan gärna stå i gräsmattan om de får vissna ner innan du klipper. Narcisser förökar sig genom att bilda sidolökar och kan komma att stå för trångt efter några år. Om narcisserna slutar blomma så gräv upp lökarna och dela dem, plantera tillbaka dem lite glesare och djupare. Narcisser ogillas av rådjur och harar! De trivs fint i full sol, men är kanske som vackrast ståendes i skugga, där de också blommar som längst.
/ Victoria

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0