LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Glöm inte bort barrväxterna

2014-09-09 | Blandat

Trädgård i vila är sentimentalt vackert och fyllt av drömmar och bekräftelse om det gångna året. Växterna får en annan funktion och bjuder upp till höstens dans med kvaliteter som lätt glöms bort. Ormbunkarnas vintergröna ståtlighet är på intet sätt något sorgset och de blågröna barren från dvärgtallen skapar nya andetag i min trädgård. Därför vill jag påminna er om att plantera barrväxter innan vi kommer för långt in i höstkylans grepp! De är viktiga för formen och det skulpturala trädgårdsrummet. 

Zetas Trädgård

Andra vinter vackra  växter som inte bör förglömmas är hänglärken, hasselörtens glänsande gröna blad, ormhasselns krokiga grenar och min absoluta favorit glanskörsbärets kopparglänsande stam. Bilden är tagen på Zetas förra hösten och jag tycker den är magisk i sitt blå dimmiga ljus.

Bor ni i zon 3-4 rekommenderar jag att inte plantera barrväxter efter sista september. Jag har dock planterat idegran i slutet av oktober..var lite ivrig. Men det gick bra trots en mycket kall vårvinter.

Kram V

 

 

 

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0