LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

I år har jag lyckats med mina luktärtor. Åtminstone med de sorter som jag satte i kökslådorna. De har blommat oavbrutet i över en månad. Jag plockar buketter varje kväll och ger bort till både grannar och vänner. För ni vet väl att ju fler ni plockar desto fler knoppar bildas.

På bilden syns ’Black Knight ’ med sina mörkt vinröda doftande blommor. Spaljetoppen finns i två storlekar och det är den största som syns på fotot. Klicka här för att se priser. 

Jag gödslar mina luktärtor med Zetas eget gödsel cirka var tredje vecka. När jag tar upp plantorna på hösten brukar jag gräva ner bokashikompost som jordförbättring. Vet inte om det är det som gjort dem så stora och kraftiga i år. Eller om det är kombinationen?

Jag har tyvärr misslyckats med min favorit ’Wiltshire Ripple’ som jag planterade i stora krukor. De har fått bladmögel och beror på att de stått för varmt och torrt. Plantorna är små och taniga och jag vill inte ens visa dem på bild..

Den vita luktärten påminner om skimrande vita moln som svävar upp mot himlen.

Vilka plantor..jag är så stolt över dem!

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0