LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Höstsådd i köksträdgården

2014-10-23 | Blandat

Jag har provat något jag aldrig gjort tidigare. Har sått spenat, morötter , vintersallad och dill i mina lådor. Jag har läst i ett flertal böcker att det förr var mycket vanligt att så på hösten för en tidigare skörd året därpå. Grönsaker som tål kyla och som man normalt sår tidigt på våren kan man så nu.

Det viktiga är dock att inte så för tidigt. Strax innan det börjar bli för kallt..så hoppas jag ’siat’ rätt om tjälens intrång. Fröna får nämligen inte hinna gro utan ska bara ligga i jorden tills vårvärmen kommer.

Höstsådd

Glöm inte markera var ni sått. Min egen svaga sida är att bara så och plantera och tro att jag minns allt. Vilket inte är fallet! Imorgon åker fröpåsarna bort och ersätts med riktiga stickor och väldokumenterade namn.

Fråga i handeln efter fröer som lämpar sig för höstsådd.

Luktärt

I en av lådorna blommar fortfarande luktärtorna. Jag plockar fortfarande in doftande buketter och kan inte slänga dem på komposten ännu. Tycker det är så otroligt vackert när ljuset silas mellan blad och blommor på kvällarna.

Victorias köksträdgård

Mangolden blommar och är förvuxen. De stora bladen och  de färgglada stjälkarna är riktiga glädjespridare i köksträdgården.

Kram V

 

 

 

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0