LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Hotelltips i Mexico

2013-12-14 | Hotelltips

När kylan och mörkret slår sina armar om mig så längtar jag bort till sol och värme. Förra året reste vi till Mexico. Jag har skrivit om denna undersköna plats precis när jag startade bloggen.  Jag är verkligen en riktig hotelldiva och kan leta i veckor och månader för att hitta det bästa. Jag söker sällan efter riktiga lyxhotell utan mera boutiquehotell med lågmäld elegans och charm. Har fått flera förfrågningar om hotellen vi bodde på. Här är några av hotellen vi bodde på som jag kan rekommendera.

Ana y Jose

I Tulum finns många charmiga ställen. Ana y Jose är ett bättre hotell med mycket mysiga bungalows. Vi delade alla fyra på detta rum, kanske lite trångt men det gick. Sängen var iallafall helt fantastisk med ett bedårande tak och jalusidörrar ut mot havet. På stranden hade de solsängar med fladdrande gardiner som skydd mot solen.

ana y jose

Victoria Skoglund MexicoVictoria Skoglund

Ett par nätter bodde vi på ett mycket enkelt hotell Zahra där platsen var vackrare än rummen. Är man känslig för småkryp och önskar en högre standard av hygieniska faciliteter ska man välja något annat. Däremot vette vår bungalow ut mot en helt fantastisk lagun som kändes väldigt privat med ett litet skäldpaddsbo i sanden utanför dörren.

Zahra hotel

Sköldpaddsbo..

Zahra hotel tulum

Zahra lagun

Privat strand..

Zahra hotel

På kvällarna stängdes elektriciteten av, men det fanns små stearinljus så vi kunde spela kort och umgås.

Luv Tulum

Det bästa hotellet som vi stortrivdes på hette Luv Tulum, och är nog ett av de mysigaste ställen jag bott på. Vårt rum hette Amore och var ljuvligt romantiskt med sänghimmel och hängmatta på balkongen. Här finns ingen pool, luftkonditionering men är så otroligt snyggt med en massa små detaljer att jag var helt salig.

Luv TulumLuv Tulum

På stranden låg det stora madrasser och solsängar där de lade ut helt fantastiska färgglada kuddar varje morgon.

Victoria SkoglundLuv Tulum

Denna säng var min under de dagar vi bodde där. Perfekt i skuggan med en god bok och färsk frukt.

Luv Tulum

Inne i den lilla restaurangen serverades frukost och middag. Varje kväll byttes menyn ut beroende på vad dagens fångst innehöll.

Luv Tulum

De tände levande ljus i hela restaurangen och spelade skön soft musik. Vi trivdes så bra  att vi inte letade andra matställen under tiden vi bodde där.

Victoria Skoglund

Jag tycker mycket om att fotografera och kan helt förlora mig genom linsen. Bäst tycker jag om att fotografera porträtt och människor. Mina söner vill inte synas här i bloggen så det blir Johan som blir publicerad. Ett tacksamt ’objekt’ som tålmodigt ställer upp på alla omöjliga platser där jag söker rätt ljus.

Johan Petersen

Tulum

Vår sista dagar tillbringade vi på en pittoresk ö som hette Isla de Holbox och Cancun som ni kan läsa om i tidigare inlägg. Jag kan rekommendera Tulum, och det är nog dit vi reser tillbaka om vi åker till Mexico igen. Vi beger oss till Bali i januari och hälsar på Jonte. Han tillverkar Zetas egna krukkollektion där och det ska bli så spännande att se hur det går till. Kanske hittar jag andra snygga saker som passar till trädgården. Har ni några tips på platser och hotell på Bali så får ni gärna dela med er.

Kram V.

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0