LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Hyacinter i fröpanelen Tv4

2019-12-04 | Blandat, Jul, TV4

Imorgonbitti är det dags för årets sista fröpanelen på Tv4 nyhetsmorgon. Kl.8.45 kommer Micael Bindefeld , Göran Greider och jag ger er gröna julklappstips och jag kommer att berätta om vilka hyacinter jag tycker bäst om. Det vet ni kanske redan?

Jag älskar blå hyacinter och unnar mig alltid lyxsorterna. Extra stora lökar som ger massor av klockor och doftar starkt.

Ibland kan det till och med komma en extra stjälk med knoppar från en lyxhyacint. Prisskillnaden är inte så stor, så jag tycker absolut att ni ska unna och prova några lyxhyacinter i år.

Leta fram gamla keramikskålar och plantera hyacinter tätt. Eller i en gammal trälåda som jag gjort här:

Trälådan säljer vi på Zetas, dock ett mindre lager. Efter jul brukar jag diska ur den och använda till kryddburkarna i köket. Det är gamla murarlådor.

Finns både med dubbla och enkla fack. Klicka här. 

Önskar ni mer svag doftande hyacinter så ska ni välja de som heter multiflora och de vitblommiga.

De blommor med flera stjälkar och mycket glesare. Jag brukar sära på lökarna och sprida ut dem i ett arrangemang med mossa och vackra grenar.

Det är också mycket fint med hyacinter som snitt i ett gammalt krus. Unna er mycket hyacinter till advent och jul! Och glöm inte att spara lökarna till våren. Plantera ut när tjälen gått ur marken. De är fleråriga och underbara i vårrabatten.

/ Victoria

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0