LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Jag älskar stjärnflockor

2014-10-03 | Blandat

En av de perenner som verkligen förtrollar mig är stjärnflockor. Jag tycker egentligen om alla sorter, men kanske bäst om de röda. Astrantia major ’Venice’ får rubinröda blommor och blir ca 50-60 cm hög. Den fungerar i relativt torr jord, men jag tycker den växer bäst i näringsrik mullrik jord.

Astrantia major 'Venice'

Den växer tillsammans med blå kantnepeta, den röda perukbusken Cotinus ’Grace’ , vita flox, vita rosor, och buxbomsklot.

 

Cotinus 'Grace'

I alla böcker står det att den blommar i juni-augusti, men den är nog som vackrast just nu i september-oktober hos mig. Däremot så hittar jag ingen härdighets anvisning, men kanske ni läsare har erfarenhet av hur högt upp i landet den kan växa?

Stjärnflocka

Om ni hittar den i plantskolorna i höst så tycker jag ni ska prova den! Det är en kär torparväxt, så den passar fint i gamla trädgårdar tillsammans med pioner, rosor, fingerborgsblommor.

Zetas har vi ett fåtal kvar på perennavdelningen.

Trevlig helg / Victoria

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0