LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Jordloppor i köksträdgården

2014-06-23 | Blandat

Jag har varit tvungen att så om nästan allting i mina lådor i år. Tyvärr så angreps mina sådder av jordloppor som ätit upp de sköra nyuppkomna plantorna. Spenaten, skärbönorna, sockerärtorna och ruccolan blev värst angripen. Jordloppor gnager främst på kålväxter och rädisor, där bladen blir totalt perforerade. Jag prövade att strössla aska som sägs göra plantorna mindre aptitliga, men det hjälpte inte. Det var väldigt varmt när plantorna kom upp och jag har läst att angreppen blir ännu större då. Nu har jag sått på nytt och håller jorden mycket fuktig..det tycker lopporna inte om!

Gräslök

Gräslöken har dock klarat sig fint och är ännu finare i år.

Mangold

Jag satte färdiga plantor av mangold och de har klarat sig bra. Nästa år ska jag förkultivera alla bönor och ärtor, då de har mycket större chans att stå emot jordloppans framfart.

Jordsgubbsplantor

Jordgubbsplantorna är frodigare än någonsin och är inne på sitt andra år. Massor med kart jag och hoppas få många bär till frukosten framöver.

Köksträdgård

Vet inte om ni kan se de perforerade bladen på stångvaxbönorna. Dessa har jag inte sått om utan hoppas att de ska klara sig när de fått en duk över sig.

Ja, det var väl inte den roligaste rapporten från en köksträdgård. Men även en trädgårdsmästares trädgård angrips av skadeinsekter.

Hoppas ni haft en fin midsommarhelg / V

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0