LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Julinspiration på Tv4

2014-12-05 | Blandat

Imorgonbitti gästar jag Nyhetsmorgon på Tv4. Jag kommer att inspirera med olika vinter och jularrangemang. En järnlåda fylld med blå hyacinter, kuddmossa, mjuken och kvistar från magnoliaträdet. Ställ lådan svalt på nätterna så håller den dubbelt så länge.

Victoria Skoglund

Hyacinter behöver inte så mycket vatten. Däremot vill den lilla mjukenen bli serverad ljummet vatten två-tre gånger i veckan. Duscha på mossan ibland så håller den sig fräsch och grön.

Victoria Skoglund

Victoria Skoglund

Hyacinten är flerårig och en underbar vårblommande lökväxt. Plantera ut den i vår så kommer den blomma tacksamt året därpå. Hyacinter blir bara vackrare med åren när de får sitt sirliga åldrande uttryck.

Amaryllis  I  Victoria Skoglund

Jag tycker så mycket om amaryllisen. Här har jag gjort ett riktigt lyxigt arrangemang!  Blandat olika röda sorter. Både enkla och dubbla. Stuckit ner tallriskvistar och klippt några grenar från pärlbusken. Det här kan ju göras i mindre skala också. Fyll en skål med tre  olika sorter, lite mossa och vackra grenar. Rosa och rött kan bli mycket fint tillsammans om det blandas upp med mycket grönt.

Lycka till / Kram V

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0