LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Julkransinspiration

2017-12-05 | Handelsträdgården

Under kategorin Trädgårdsmästarens Tips ger våra kunniga medarbetare tips och råd om allt som rör trädgård och odling. Veckans tips handlar om kransar och inspirationen kommer från Erica Rosendahl, florist på Zetas.

Ser du någon trend i hur vi smyckar/binder våra julkransar just nu? Utförande, material, uttryck…
Jag upplever att ledorden är natur, asymmetri och personligt. Kransen får gärna kännas lite vild och ”hemmagjord” med fynd från skogen tex slingriga grenar, nyponkvistar, busiga granruskor, bläbärsris osv. Att plocka in sina egna favoritmaterial från skogen, i kransen, ger ett eget unikt uttryck.

Har du någon personlig julkransfavorit?
Jag gillar att jobba med olika barrväxter som ger många nyanser av grönt, grått och silvrigt. Favoriter är Mjuken – den sticks inte som den vanliga enbusken och barrar inte när den torkar, vilket gör den perfekt att ha i kransar inomhus. Samma gäller för Kryptomeria som har blivit en klar favorit hos både kunderna och oss på ZETAS; den är lättjobbad och håller sig fin även när den torkat.

Vad för typ av julkrans är mest populär/efterfrågad av våra kunder?
Kransar som känns handbundna och med ett unikt uttryck. Julens krans ska andas hantverk och ha en känsla av att man plocka in en del av naturen i sitt hem.

Har du något med råd till våra kunder?
Våga göra din egna krans. Gå ut i naturen och inspireras av det som finns där just du bor. Låt fantasin jobba!

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0