LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Julrosor i växthuset

2018-11-15 | Blandat, Jul, Odla i kruka, Växthus, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Som traditionen bjuder väljer jag alltid vita blommor till första advent. Får väl också erkänna att jag har svårt att hålla mig.. och tjuvstartar redan nu. Julrosen är en av de växter jag tycker väldigt mycket om.Inomhus väljer jag den avbladade som jag tycker är mer hållbar än de som har blad.

 

I växthuset har jag planterat dem i en låg terracottaskål med kuddmossa. Därinne är det svalt och jag brukar inte behöva vattna dem mer än en gång i månaden. De tål minusgrader så arrangemanget håller länge och ända fram till jul och ibland in i januarimånad.

Placeras julrosen i inomhustemperatur bör ni hålla jorden jämnt fuktig hela tiden. Jag brukar även ge en svag dos näring únder blomningstiden.

Efter jul så ställer jag ut dem i ett mörkt kallt förråd. När tjälen går ur jorden på våren planterar jag ut dem i trädgården. Krossar lite äggskal och blandar i jorden då den vita julrosen tycker om kalkrik jord till skillnad mot de röda som tycker om lätt sur jord.

Idag fick vi hem en leverans med mycket fina julrosor i knopp och blom i lerkruka. De säljs ej i E-handeln utan endast i den fysiska butiken.

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0