LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Julrosor

2013-11-15 | Blandat

Jag älskar julrosor och de är min favoritväxt kring advent. Jag har dem både ute och inne i olika installationer. På mitt trädgårdsbord har jag planterat dem i ett stort fat med mossa och knotiga grenar. Blir det mer än fem minus grader brukar jag ställa in hela fatet i ett förråd. När de blommat klart så ställer jag dem i ett kallt mörkt garage för att sedan plantera ut dem i trädgården i vår.

Vill ni njuta av julrosorna inomhus så ställ dem så svalt det går. Inte över ett element, då blommar de över för snabbt. Håll dem jämnt fuktiga och plocka vartefter bort de gula bladen som beror på ljusbrist. Det är väldigt fint att göra ett arrangemang med julrosor, vita hyacinter och iskonvaljer.

Trevlig helg/ V

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0