LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Kaskadtimjan i min branta slänt

2020-03-23 | Perenner, Privat trädgård, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Jag har skrivit om den här växten förut, men den tål att lyftas igen. Jag planterade kaskadtimjan i vår branta slänt som avslutas av en stenmur. Det är en rejält sluttande yta och för att binda jorden planterade jag kaskadtimjan. Egentligen ingen växt som jag hade någon erfarenhet av. En chansning helt enkelt..

Men det blev så mycket bättre än jag någonsin kunnat föreställa mig. 

Den vill växa i soligt läge och väldränerad jord. Blommar i juni med små kryddigt doftande violetta blommor. Bin och humlor är som galna i den och är en riktig pollinerarväxt. Den är dessutom vintergrön, vilket är ett extra plus.

Den tog dock stryk vårvintern 2017, som bjöd på barmarkfrost i mars-april., men återhämtade sig under sommaren. Jag fick ersätta ett tiotal plantor som torkade in helt. Jag brukar borsta ner lite kogödsel i april med piasavakvasten. Annars får den ingen näring alls. De runda buskarna heter litet rödvide som jag formklipper två gånger per säsong. De lilablommande buskarna heter dvärgsyren Syringa ’Palibin’. 

Vi har fått hem fina plantor i trädgården och vi skickar även från webbshoppen. Planteringsavstånd 30-35 cm

( Obs! Lagret är begränsat av kaskadtimjan. )

Klicka här.

Om ni har en slänt i skuggigare läge säljer vi nu fina 10-pack pluggplantor av vintergröna, Vinca ’La Grave’  till ett mycket bra pris.

 Klicka här. 

Den är vintergrön och täcker snabbt in större ytor. Plantavstånd 25 cm.

Vi håller just nu på att lägga in ett större sortiment växter  i E-handeln än vad som var planterat då vi ser att fler föredrar att få växterna hem levererade pga Coronaviruset. Vi får leveranser med växter varje dag och lägger in så snart vi hinner.

Just nu står det tillfälligt slut på många artiklar. Och det beror på att vi inte fått hem dem ännu.

/ Victoria

 

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0