LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Klocklilja ’Ivory Bells’ måste ni pröva!

2019-09-05 | Lökar

När jag var i Holland förra året upptäckte jag för första gången klockliljornas skönhet. Jag kände förstås till släktet, men aldrig riktigt tagit mig tid att se deras skönhet. Sorten som heter Fritillaria ’Ivory Bells’ är verkligen en sådan växt som bär på många goda egenskaper.

De ståtliga grågröna stjälkarna med sina hängande limefärgad klockor är uppseendeväckande och tar sin plats i trädgården.

Plantera lökarna djupt ca,15 cm på en solig varm plats i trädgården. Gärna i en perenn rabatt där de får sväva över spirande blad som funkia, förgätmigej, daggkåpa och sockblommor. De har en tendens att inte vilja blomma året därpå.

Men det finns ett knep: När de blommat klart rekommenderar jag att ni gräver upp lökarna och förvarar dem luftigt och torrt. För att sedan gräva ner dem igen i september. Jag provade själv att göra så i år och hoppas nu att de kommer att blomma igen nästa vår. Jag blandar även upp jorden med Zetas eget gödsel och vattnar med mikrober för att stärka upp jorden när jag sätter all slags lök.

Vi har jättefina extra stora lökar både i butiken och webbshoppen just nu. Jag rekommenderar minst tre stycken i en grupp för att skapa effekt och dynamik.

Klicka här. 

 

 

De är rådjurssäkra!!

/ Victoria

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0