LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Köksträdgården är lite rufsig

2018-08-09 | Köksträdgården, Victoria Skoglund

Jag kan väl inte direkt stoltsera med min köksträdgård just nu. Ruccolan, koriandern och spenaten har gått i blom. Lökblasten har gulnat och slokar över kanterna. Men något som är förvånansvärt fint är kronärtskockorna.

 

I maj var de fulla med svarta bladlöss. Men jag spolade av dem med stark vattenstråle och sprayade dem med Zetas bladlusspray. Trodde faktiskt inte de skulle repa sig då de såg rätt medtagna ut. Men det gjorde de..och visst är de ståtliga.

Så snygga att jag inte kan tänka mig att skörda dem. Jag går ner till lådorna varje kväll och njuter av deras elegans.

Jag hittar inte fröpåsen, men tror sorten heter ’Violet de Provence’. Den är inte härdig, men jag kommer ändå att låta dem stå kvar i lådorna över vintern. Kanske, kanske att de klarar sig..Men vet av erfarenhet att de brukar frysa bort. När jag odlat i ekfat lyfter jag in dem i garaget, och det har gått bra.

Sockerärtorna är skördade och uppätna.

Ringblommorna håller precis på att slå ut. Jag sådde dem sent för att de inte ska blomma över medans jag är på Öland. Jag tycker de är så vackra att strössla över salladen.

Dillen satte jag som pluggplantor och måste nog säga att det är första gången jag lyckats med den. Passar perfekt till kräftkoket just nu.

/ Victoria

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0