LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Köpa frön till svavelpion

2019-10-14 | Blandat, Fröer

Min far är en frösamlare av rang. En äkta frösamlare som ivrigt fångar upp sommarens gener i begagnade smörpaket. Vackert handskrivna etiketter med sådan ordentlighet att jag skäms över mina slarviga manövrar när det gäller namndokumentation.

Jag har svårt att hinna med att ta hand om alla frön han säger att jag bara måste prova! Häromdagen stod det ett paket på trappen med exklusiva blåsvarta frön från hans svavelpion Paeonia mlokosewitschii. Med ett uppmanande brev om att de ska sås nu i höst och vårdas med öm hand. Vi har sått en del av fröna i krukor här på Zetas. Men eftersom det blev så många över..har vi lagt dem i små kuvert ifall någon känner sig manad att så sin egen svavelpion.

På bilden syns plantor av förra årets sådd. Det kan ta flera år innan den bjuder på sin första knopp. Därför är svavelpioner så dyra. De har nämligen fått omsorg i flera år hos odlarna innan de blir salufärdiga.

Det är viktigt att veta att färgen på svavelpionens kronblad kan variera och det går inte att garantera att de blir rent svavelgula.

Men det är betydligt billigare att köpa frön om man önskar sig en svavelpion och har tålamod.

Höstsådd: Stoppa ner dem i lätt sandblandad jord i en kruka eller direkt i jorden. Täck ytan med grus så att inte det bildas mossa på ytan. De ska stå kvar utomhus! Sedan är det bara att vänta. Försök att låta bli fröna och vänta tills du ser ett litet blad innan du skolar om dem.

Här kan du köpa frön till svavelpionen. 

Önskar du köpa en planta så klickar du här. 

/ Victoria

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0