LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Krukväxtpepp

2017-10-24 | Handelsträdgården

Just nu är butiken fylld av läckra krukväxter och jag blir så inspirerad varje gång jag passerar begonia, fikus och bräken! Precis som Victoria berättar i sin blogg är inte jag heller ett stort fan av krukväxter, jag har fyra stycken… men jag har länge tänkt att jag vill utöka mitt lilla sortiment hemma med ett par nya. Och Zetas nya inomhusväxter peppar mig, men det är svårt att välja.

Jag vill ha växter med riktigt stora blad så de tillför rummet så mycket grönt det bara går. Soffor, bord och bokhyllor behöver organiska former och jag tycker alltid att det saknas något i ett rum utan gröna växter.

Sedan är det ju så att krukväxter fyller fler funktioner i ett hem än att bara vara vackra. De håller luftfuktigheten uppe, absorberar farliga föroreningar och producerar syre. Bra för vår inomhusluft!

Jag är väldigt förtjust i Monstera och har alltid varit. Den placerar jag i mitt norrfönster. Monsteran är lättskött och kan torka ut lätt mellan vattningarna.

I mitt söderfönster, fast en bit in i rummet, vill jag ha Fiolfikus. Även den mycket lättskött. Och så himla snygg med sina stora läderartade blad och tydliga bladnerver.

Känns bra, nu har jag bestämt mig! Två pålitliga, gröna växter som blir gamla och kan förgylla mitt hem många år framåt!

Ha en fin dag!

/Maria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0