LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Liten rapport från min trädgård

2021-06-15 | Inspiration, Min trädgård, Växter, Victoria Skoglund

Den här tiden på året är min trädgård som vackrast, men också som mest arbetskrävande. Både vattning och beskärning tar mycket av min tid på kvällarna efter jobbet. Imorgonkväll har jag ett uppdrag / filminspelning hemmavid och då vill jag att trädgården ska vara i toppskick. Jag har därför tagit in hjälp av min kollega Inah som fått hjälpa mig att både beskära ligusterhäcken, rensa ogräs och fixa till grusgångarna. Jag har ibland svårt att ta hjälp i min privata trädgård..ja ni som vet..ni vet. Växterna är min familj och jag tycker jag förstår dem allra bäst och vill sköta dem på egen hand. Men Inah har hjälpt mig när jag är på Öland och hon har en så fin känsla och noggrannhet att jag skulle kunna släppa taget helt och hållet.

Nu blommar de svarta aklejorna och de är så bedövande vackert i juniljuset. Plockade in en bukett igår med vallmon och kantnepetan.

I köksträdgården börjar vitlöken blir klar. Däremot så går det inte lika bra med dillen och spenaten. Tror de små städa plantorna spolades bort av de skyfall som drabbat oss senaste tiden. I söndags kändes det som hela slänten skulle flyta bort.

Tulpanen på bilden har jag slarvat bort namnet på. Men det gör inget. Tycker inte om färgen och den var lite för pompös för min smak. Därför kommer jag att ta upp både lök och blast efter blomningen och lägga på komposten. Det är dessutom en förädlad tulpan som inte brukar blomma igen.

Nyklippt ligusterhäck..finns det något bättre eller prydligare? Tycker om den stramhet som de klippta häckarna kontrasterar till mot den övriga yviga trädgården.

Rödviden har också blivit beskuren, tidigare än vanligt. Men tillväxten har varit kraftig och det beror på all den nederbörd som kommit i maj och även i juni.

 

Kvällarna är bedårande och rosenskäran speglar sig i sjön och solens sista strålar.

 

Nu håller även gillenian på att slå ut och det är verkligen en underbar växt som blommar länge. Jag brukar klippa ner den en tredjedel i juli innan jag åker till Öland. Då blommar den ibland om i augusti.

Tack juni och försommartid.

Trots att jag jobbar nästan dygnets alla timmar så njuter jag de få stunder jag får vara i min trädgård. Jag får väldigt mycket frågor hela tiden via alla kanaler. Ibland uppemot hundra om dagen. Jag hinner tyvärr inte ge mer rådgivning än på Tv4, podden, Instagram och bloggen. Samt på min arbetsplats på Zetas.

Hoppas ni har överseende med att frågor blir obesvarade. Tiden räcker helt enkelt inte till.

Önskar er en fortsatt fin vecka / Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0