LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Lökkombination 2; Ljuvlig dröm i romantiskt rosa

2017-10-10 | Handelsträdgården

Jag har satt ihop tre olika kombinationer av vårlökar som jag delar med mig av under veckan. I går gav jag förslag på en fin kombination av tulpaner, allium och balkansippa. I dag presenterar jag kombination 2:

Min andra kombination av vårlökar blir en ljuvlig dröm i romantiskt rosa. Sagolikt vackra honungslöken har fått styra förslaget och det är den som tillsammans med trädgårdsnävan ’Dreamland’ avslutar våren och välkomnar sommaren i juni. I varje kombination har jag lagt till en perenn. Det är nödvändigt att sätta blomsterlök tillsammans med perenner tycker jag, perennerna täcker de vissnande lökarnas bruna blad.

Men innan dess har trädgårdsåret startat redan i mars med vårstjärnan ’Pink Giant’. De ljust rosa, stjärnlika blommorna möter vita narcissen ’Petrel’ i april.

’Petrel’ blommar länge och doftar underbart.

En tulpan kommer dominera i maj och inte vilken som helst utan en riktig storfavorit hos många; ’Light and Dreamy’. En oerhört vacker tulpan med rosavioletta kronblad och plommonfärgad stjälk, en delikat tulpan ”to die for”!

Trevlig tisdag!

/Maria

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0