LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Måla krukor i nya färger

2014-08-13 | Blandat

Zetas Trädgård har börjat ta fram egna produkter och först ut till försäljning är vår egna krukfärg. I samarbete med Ottossons Färgmakeri i Genarp har vi tagit fram denna linoljefärg, anpassad för målning av krukor. Linoljefärg är den färg som minst påverkar vår miljö och ett självklart val tycker jag när du vill måla nära det som gror och växer.

Zetas Krukfärg  I  Zetas Trädgård

Jag har valt färger som är hämtade ur växtriket och vackra att kombinera med varandra. Blå Salvia, Himmelsblå vallmo och Svart Akleja. Färgen är avsedd för en strykning och blir mattare i tonen vid en målning.  Men jag har märkt att beroende på vilken lera krukan är gjord av, så suger den upp färgen olika mycket. På Zetas kan ni se de olika målade krukorna live men burkarna finns också här.

Zetas Krukfärg  I  Zetas Trädgård

Kram V.

 

 

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0